Nieuws

Op bezoek in de klas.

Basisschool de Driesprong uit Chaam is één van de scholen die aan de slag is gegaan met ons educatief pakket. De kinderen hebben met veel plezier de verschillende video’s gekeken, de opdrachten gemaakt en zijn een dag naar de Biesbosch geweest. De school heeft zelfs een spellencircuit georganiseerd waarin spellen gepresenteerd werden die zelf gemaakt waren door de kinderen.

in de klas spel

Lars, Teun, Joris, Pieter en Tim hebben samen een het spel Natuurmonopoly gemaakt en zeggen het volgende hierover:

We hebben een spel gemaakt en het is een kruising tussen monopoly en ganzenbord. Het spel heet monopoly natuur. We hebben het spel gemaakt met verschillende materialen. De basismaterialen zijn karton en papier, maar we hebben natuurlijk ook viltstiften, lijm en scharen gebruik. We deden er ongeveer 6,5 week over. Aan het eind van het thema hebben we met de andere groep 7 de spellen gespeeld. We vonden het project erg leuk, want het ging over de natuur en dat is interessant. We dachten de gewone monopoly is saai dus we maakten er een leukere versie van. De samenwerking ging goed. We hebben geleerd dat de natuur haar eigen gang kan gaan en dat de dieren dat op een speciale manier doen. Het was een leuk thema. We hopen dat u het een erg leuk spel vind. We hebben ons best gedaan. 

Als u reacties uit de klas hebt over ons lespakket horen we dat graag.


We kunnen weer gluren naar de dieren!

De webcams van Staatsbosbeheer staan weer aan. Het is niet de eerste keer dat de dieren op het internet te volgen zijn via de camera’s. Miljoenen mensen keken de afgelopen jaren al naar de diertjes. Zo zagen bijvoorbeeld velen in de vossenburcht live een aantal jonge vosjes geboren worden. De zeearend was in 2007 de allereerste vogel die in Nederland via een webcam was te volgen. In 2006 broedde het eerste paar sinds de middeleeuwen in ons land en in 2007 plaatste Staatsbosbeheer een webcam bij het nest in de Oostvaardersplassen. Inmiddels is de techniek van de webcams enorm verbeterd, stelt Staatsbosbeheer. In tegenstelling tot eerdere jaren wordt nu het nest van de zeearend in het Roggebotzand vlakbij Dronten gevolgd.

De dieren en hun leven zijn te volgen op de sites: www.volgdeoehoe.nl, www.volgdevos.nl, www.volgdebever.nl en www.volgdezeearend.nl.


Win een masterclass van de makers van De Nieuwe Wildernis!

Wil jij 1 van de makers van De Nieuwe Wildernis op bezoek in de klas? Doe dan mee met deze wedstrijd. Maak met de klas een 30 seconden natuurfilm en plaats deze op youtube met ‘De Nieuwe Wildernis’ in de titel. De jury kiest uit alle inzendingen de beste filmpjes. De beste filmpjes worden ook op de ‘in de klas’ website geplaatst. Wat is jullie beeld van de Nederlandse Wildernis? Stuur het meest hilarisch, ontroerende, humoristische of verrassende filmpje in. De winnaars van de masterclass leren wat er allemaal komt kijken bij het maken van een natuurfilm.


Scoor de grote vijf

Je hoeft niet naar Afrika om wilde dieren te zien. Ook in Nederland kun je speuren naar wild tijdens De Grote Vijf safari’s van Staatsbosbeheer. Ga samen met de boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar één van de vijf grote wilde dieren van Nederland: reeën, zwijnen, bevers, edelherten of zeehonden.
Op zoek naar De Grote Vijf

Met stoere voer- of vaartuigen ga je de natuur in. Onderweg laat de boswachter je zien waar en hoe het dier leeft en hoe je zijn sporen herkent. Een tocht langs plekken waar je normaal niet zomaar komt…
Locaties

Je ‘scoort’ de Grote Vijf bij Staatsbosbeheer door heel Nederland, met dit jaar ook weer een aantal nieuwe locaties:
• zeehonden in de Grevelingen (ZH) en op Terschelling (FR).
• edelherten in de Oostvaardersplassen (FL) en op de Veluwe (GE).
• wilde zwijnen op de Veluwe (GE)
• bevers in de Biesbosch (NB), Stadsbossen Almere (FL) en het Hosterwold (FL)
• reeën in de Weerribben (OV), het Drents-Friese Wold (FR), Kuinderbos (OV), Hollands Duin (ZH), Utrechtse Heuvelrug (UT), de Slikken van Flakkee (ZH) en Sallandse Heuvelrug (OV).
Wat kun je verwachten

Al deze exclusieve arrangementen zijn inclusief speciaal vervoer, een heerlijke snack of maaltijd en een echt wildpaspoort. Een avondvullend programma dus onder begeleiding van een boswachter van Staatsbosbeheer. De prijzen voor de safari’s variëren per arrangement van €20 tot €35. Wildsafari’s worden het hele jaar door gegeven, vooral in de schoolvakanties.
Boek nu

Benieuwd naar alle Grote Vijf safari’s? Voor deze safari’s kun je nu al online reserveren.

Overzicht locaties

Nieuwe locaties en data volgen.


TIENDUIZEND ALMEERSE KINDEREN NAAR DE NIEUWE WILDERNIS

ALMERE VANDAAG TIENDUIZEN ALMEERSE KINDEREN NAAR DE NIEUWE WILDERNIS

ALMERE – Tienduizend kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de Almeerse basisscholen mogen binnenkort naar de film De Nieuwe Wildernis. Deze film werd zaterdag tijdens de manifestatie Growing Green Cities in de hal van Hogeschool Windesheim aan de kinderen aangeboden door de wethouders Henk Mulder en René Peeters van de gemeente Almere, Collage Cultuur, Utopolis en EMS films en Leaseplan. Lees meer bij Almere Vandaag


INTRODUCTIE EDUCATIEF PAKKET

door Ruben Smit

Vanaf 19 september ontvangen aangemelde docenten de inloggegevens voor het docentendeel. Met deze gegevens krijgt u toegang tot de lesbeschrijvingen en werkbladen. Ook kunt u in een uitgebreid zoeksysteem op zoek naar excursies bij u in de buurt.

Nog niet aangemeld? Ga naar REGISTREREN om uw gegevens te registreren.