Registreren


Gratis lespakket voor het basisonderwijs!

Wilt u samen met de klas op ontdekkingstocht door de Nederlandse wildernis? EMS FILMS en Podium – Bureau voor Educatieve Communicatie, bieden een voor scholen gratis educatief pakket aan voor de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs. Het lespakket sluit volledig aan op het curriculum in het onderwijs en is gebaseerd op de schitterende beelden en geluidsfragmenten uit de film De Nieuwe Wildernis.

Gebruik het educatief pakket in de klas

Bent u docent of actief in het onderwijs? U kunt zich hier nu al aanmelden om geïnformeerd te worden over de aanbieding van het educatief pakket voor het basis- en/of voortgezet onderwijs. Vul het onderstaande formulier in, en u ontvangt in september een link naar het digitale lesmateriaal.

Met de steun van een groot aantal partners hebben we voldoende budget bijeen kunnen brengen om het digitale lespakket te ontwikkelen voor de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs.

Mochten we nog extra budget en ondersteuning vinden dan ontwikkelen we het pakket ook door voor de onderbouw van het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Mocht u door ons op de hoogte gehouden willen worden over de ontwikkeling daarvan dan kunt u zich hieronder opgeven.

Basisonderwijs

Voor groep 3 en 4 en 5 worden vier opdrachten samengesteld. De opgaven bestaan voornamelijk uit visueel materiaal met leuke, simpele opdrachten. De kinderen leren op speelse wijze meer over de planten en dieren (of flora en fauna) van de Nederlandse wildernis.

Het lespakket voor groep 6 tot en met 8 gaat een stapje verder. De kinderen worden eerst met een introductie van de film De Nieuwe Wildernis nieuwsgierig gemaakt. Vervolgens gaan ze op verkenning, doen onderzoek naar wildernis in Nederland en verdiepen zich in de stof. Door speciale foto-opdrachten krijgen ze een scherp oog voor de natuur om hen heen.

VOOR REGISTRATIE KUNT U NU OP DE DOCENTENPAGINA TERECHT

 

• Klik hier voor de DOCENTEN pagina •

voorbeeld-werkblad

Voorbeeld van een werkblad pagina

Website

Een speciale educatie website vormt de spil van het lespakket. Op de site staan 90 korte informatieve clips. Docenten die zich hebben aangemeld kunnen op de site ook de bijbehorende werkbladen en handleidingen downloaden.

Lesmateriaal

Het educatief pakket voor het basisonderwijs wordt aangeboden in de vorm van een aantrekkelijk lespakket. Het pakket bevat alle benodigdheden voor de educatieve safari, zoals een handleiding, werkladen en overige middelen.

Voortgezet onderwijs

Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs zal bij de mogelijke ontwikkeling een lespakket worden samengesteld bestaande uit vijf opdrachten. Deze kunnen door de leerkracht flexibel worden ingezet. De focus zal dan liggen op biologie. De scholieren krijgen opdrachten over bepaalde processen die ze te zien krijgen in de film De Nieuwe Wildernis. Ook zal er aandacht zijn voor het thema natuurbeleid.

Voor de bovenbouw van het voorgezet onderwijs wordt een opzet voor een profielwerkstuk voor de vakken aardrijkskunde, biologie en maatschappijleer aangeboden. Dit is een praktische opdracht voor leerlingen in de eindexamenklassen. Podium en EMS FILMS bieden een stappenplan met onder andere tips, bronnen en ideeën voor het profielwerkstuk. Zoals hierboven al aangegeven zal dit pakket worden gerealiseerd nadat er voldoende budget is bijeen gebracht.

Fragmenten film

De fragmenten uit de film De Nieuwe Wildernis staan overzichtelijk op de onderwijspagina gepresenteerd. Het is mogelijk om deze fragmenten te selecteren op seizoen, diersoort en thema zodat de meest relevante filmpjes direct naar boven komen.

Partner worden van De Nieuwe Wildernis – Onderwijs?

Het educatief pakket wordt mogelijk gemaakt door een bijzondere groep instellingen en organisaties.Wilt u dit project ook steunen en scholieren in Nederland kennis laten maken met de Nederlandse natuur? Word partner van De Nieuwe Wildernis – Onderwijs en u ondersteunt dit unieke project. Als partner verbindt u zich met uw bedrijf aan het landelijke educatieve pakket en een voor leerlingen belangrijk thema: natuur in Nederland. U kunt uw partnership op diverse niveau’s invullen. Download de brochure voor meer informatie over de partnerships van De Nieuwe Wildernis –Onderwijs.